Nieuwsbrief mei 2020

Op 26 mei hebben we weer een nieuwsbrief naar onze nieuwsbriefabonnees gestuurd.
Je kunt hem hieronder bekijken, voor het geval je hem nog niet gelezen hebt.

Heb je nog geen abonnement op onze nieuwsbrief?

Schrijf je dan in door het invullen van het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

 


Nieuwsbrief Actief Leren Lezen – mei 2020

 

Bekijk deze e-mail online

Het is weer omschakelen voor alle leerkrachten nu de scholen draaien met halve klassen. Na het bieden van volledig onderwijs op afstand is het nu de uitdaging om zowel thuisonderwijs als onderwijs aan halve groepen op school vorm te geven.
Wij van Actief Leren Lezen willen daar zoveel mogelijk bij helpen.
We organiseren online introducties en inscholingen en geven tips over hoe je met Actief Leren Lezen school en thuis kunt combineren.
In deze nieuwsbrief vertellen we je er graag over.
Ook vertelt juf Helen in haar laatste column wat ze heeft geleerd over vloeiend lezen en hoe leerlingen in de klas en thuis daarmee aan de slag kunnen gaan.

Veel leesplezier!

Het team van Actief Leren Lezen

 

Om leerkrachten die met Actief Leren Lezen werken te ondersteunen hebben we een handig overzicht gemaakt van de lessen in lesboek 3 die geschikt zijn om in te zetten als thuiswerk. We beschrijven bij elke les een thuiswerkopdracht, zodat de kinderen ook thuis betekenisvol bezig zijn met leren lezen.

Bekijk hier de lijst met school-en-thuisactiviteiten bij de lessen van Actief Leren Lezen..

In de herfst starten met lezen in groep 3, kan dat?

 We krijgen vaak de vraag of je persé aan het begin van groep 3 moet starten met leren lezen. Ons antwoord: nee, dat hoeft niet. Je kunt ook na een paar weken beginnen met onze methode. De methode is flexibel en ook als je er niet meteen na de vakantie mee start kunnen de leerlingen aan het eind van groep 3 gewoon goed lezen, begrijpend lezen en spellen.

Het grote voordeel van Actief Leren Lezen is namelijk dat je niet persé moet werken met een strak jaarrooster  waarin precies voor elke dag is beschreven wat je moet aanbieden. In onze methode wordt gewerkt met overzichtelijke doelen en altijd vanuit de behoeften van de kinderen in de klas. Zo is het bijvoorbeeld geen enkel probleem om de laatste technisch- en begrijpend-leeslessen pas de eerste schoolweken van groep 4 aan te bieden of om bepaalde lessen de komende weken op één schooldag te clusteren. Dat juichen wij zelfs toe.

Mocht jouw school door deze bijzondere tijden de beslissing over een nieuwe leesmethode over de zomervakantie heen willen tillen, dan kan dat dus met Actief Leren Lezen. We kunnen de voorlichting en inscholing ook online verzorgen, dus ook het invoeringstraject kan snel en efficiënt gebeuren.

Uitbreidingsmodule begrijpend lezen groep 4

Scholen die in groep 3 met Actief Leren Lezen hebben gewerkt kunnen vanaf nu de uitbreidingsmodule voor begrijpend lezen in groep 4 bestellen. Deze module bevat gloednieuwe lessen voor begrijpend lezen in groep 4 met mooie, grappige en spannende teksten die zijn geschreven op het leesniveau van groep 4.

Lees meer over de uitbreidingsmodule op onze website.

Online: introductie en inscholing

In onze vorige nieuwsbrief vertelden we al dat we online voorlichtingen over Actief Leren Lezen gaven.
Omdat we hier nu veel ervaring mee hebben opgedaan en het zowel ons als de schoolteams goed bevalt, zijn we ook begonnen met online inscholingen. Scholen die Actief Leren Lezen nieuw hebben aangeschaft kunnen via laptop of telefoon alle ins en outs leren over het werken met Actief Leren Lezen en antwoord krijgen op alle vragen.
Omdat deze manier van voorlichten en inscholen als prettig wordt ervaren door zowel onze leesspecialisten als de teams op scholen, blijven we na Corona-tijden naast onze reguliere voorlichtingen en inscholingen  ook de online versies aanbieden.

Wil je meer weten over wat we online voor je kunnen betekenen? Mail (info@actieflerenlezen.nl) of bel (0180-319298) ons dan. We helpen je graag!

Vloeiend lezen – Column van juf Helen

Als leerkracht van groep 3 is het begrip ‘vloeiend lezen’ me niet onbekend. Ook ik dacht precies te weten wat vloeiend lezen inhoudt; namelijk zonder te hakken en te plakken in één keer woorden kunnen lezen.

Maar na het lezen van het boek ‘Verdiepend lezen’ (Mortel & Van de Ballering, 2019) weet ik pas écht wanneer je kunt spreken van vloeiend lezen. Mortel en Van de Ballering beschrijven vloeiend lezen als volgt: ‘Een lezer leest vloeiend als hij snel en accuraat, met expressie én met begrip leest.’

Met snel en correct woorden kunnen lezen kun je dus nog niet spreken van vloeiend lezen. Daar komt meer bij kijken.

Verder lezen…

Zichtzending of info-video

Gebruik je een andere leesmethode dan Actief Leren Lezen en wil je eens zien hoe onze mooie methode in elkaar steekt?

Je krijgt de kans om een kijkje in de keuken van Actief Leren Lezen te nemen.
We hebben een video gemaakt waarin juf Helen vertelt hoe Actief Leren Lezen in elkaar zit en hoe technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat in elkaar grijpen en elkaar helpen om goed te leren lezen.
Ze vertelt ook over de Actief Leren Lezen boekenkast met mooie, grappige en spannende verhalen die geschreven zijn door de kinderboekenschrijvers van Kluitman.

Nieuwsgierig naar onze methode?

Dit is ons aanbod:

  1. Stuur een mail naar Annemiek van Actief Leren Lezen. Zij stuurt jou dan de link van onze online introductievideo.
  2. Vraag een zichtzending aan. Dan kun je op je gemak door ons materiaal bladeren en kijken wat je ervan vindt. En het mooie is: je hoeft hem niet terug te sturen!

Over Actief Leren Lezen

Actief Leren Lezen ® is een nieuwe methode voor technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat voor leerlingen van groep drie.

De methode is ontwikkeld door leerkrachten, die merkten dat ondanks hun inzet de resultaten van het leesonderwijs niet goed genoeg waren.

De kracht van de methode is eenvoud: wat hebben leerlingen écht nodig om te leren lezen? Dat biedt Actief Leren Lezen ®, niets meer en niets minder.

Bekijk onze website of bestel een zichtzending van Actief Leren Lezen.

Like ons op Facebook

Bekijk de website van Actief Leren Lezen

Instagram

Email

Doorsturen
Vond je deze mail interessant?
Stuur hem dan door naar een collega of belangstellende.Privacy
Je e-mail adres is veilig bij Actief Leren Lezen.
We verkopen het niet door en lenen het niet uit.Actief Leren Lezen
Actief Leren Lezen is de methode voor technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat voor leerlingen uit groep 3 van Kluitman Educatief.Contact
Je kunt contact met iemand van Actief Leren Lezen opnemen door een een mail te sturen:
info@actieflerenlezen.nlWebsite
actieflerenlezen.nl
kluitmanacademie.nlLike ons
op Facebook of volg ons op Instagram.Je krijgt deze mail omdat je in het verleden belangstelling hebt getoond voor Kluitman Educatief.
Je gegevens wijzigen of jezelf afmelden kan natuurlijk altijd.Copyright © 2020 Actief Leren Lezen®, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp