Nieuwsbrief juli 2020

Op 2 juli hebben we weer een nieuwsbrief naar onze niuuwsbriefabonnees gestuurd. Heb je nog niet de kans gehad om hem te lezen? Dan kun je hem alsnog hieronder bekijken.

Heb je nog geen abonnement op onze nieuwsbrief? Schrijf je dan in door het formulier rechts op deze pagina in te vullen.

 

Ineens is, na een roerig schooljaar, het begin van de zomervakantie in zicht. We hopen dat de vakantie een fijne tijd wordt waarin jullie na een jaar hard werken lekker en welverdiend uit kunnen rusten.
Dit is dan ook de laatste nieuwsbrief die je van ons krijgt voor de zomervakantie. We vertellen je wat we na de zomervakantie gaan organiseren en over een vacature bij ons team. Tenslotte hebben we voor alle leerlingen nog een leuke verrassing voor in de zomervakantie: Het zomerboekje van Actief Leren Lezen.

Veel leesplezier en een fijne vakantie!

Het team van Actief Leren Lezen

 

Laatste nieuws over Actief Leren Lezen

Extra boek
We zijn achter de schermen druk in de weer om nog meer materiaal voor Actief Leren Lezen te ontwikkelen. Zo rolt er aan het eind van de zomervakantie een extra boek van Actief Leren Lezen van de persen. In het boek staan nieuwe leesteksten van verschillende leesniveaus waarmee geoefend kan worden. In onze volgende nieuwsbrief vertellen we je er meer over.

Begrijpend lezen groep 4
Scholen die in groep 3 met Actief Leren Lezen hebben gewerkt kunnen vanaf nu de uitbreidingsmodule voor begrijpend lezen in groep 4 bestellen. Deze module bevat gloednieuwe lessen voor begrijpend lezen in groep 4 met mooie, grappige en spannende teksten die zijn geschreven op het leesniveau van groep 4.

Lees meer over de uitbreidingsmodule op onze website.

Actief Leren Lezen digitaal

We zijn de online omgeving voor gebruikers van Actief Leren Lezen flink aan het uitbreiden. In de volgende nieuwsbrief vertellen we je wat er allemaal is toegevoegd.

Online kennismaken en webinars volgen

Kennismaken

Wil je kennismaken met Actief Leren Lezen? Dat kan op verschillende manieren:

  • volg een digitale introductie (live) met je team;
  • doe mee aan een digitale introductie (live) voor belangstellenden;
  • plan een persoonlijk videogesprek met één van onze adviseurs;
  • bestel een zichtzending;
  • bezoek een Actief Leren Lezen-school.

Kijk op de overzichtspagina voor meer informatie, data en tijden en meld je aan!

Inspiratie-webinar voor gebruikers van Actief Leren Lezen

In de herfst organiseren we inspiratie-webinars voor alle leerkrachten die werken met Actief Leren Lezen. Bij de webinars laten we zien hoe je Actief Leren Lezen nóg beter kunt inzetten in je groep, zodat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Na de zomer plannen we de inhoud van deze webinars. Mocht je nog ideeën hebben over wat je graag zou willen bespreken dan horen wij dat graag! Stuur een mail naar info@actieflerenlezen.nl.

Vacature

Kluitman Educatief blijft maar groeien. Daarom zijn wij op zoek naar een sprankelende leerkracht, taalcoördinator, leescoördinator of ib’er die in de praktijk werkt (of heeft gewerkt) met onze methode en die ruimte ziet om zijn of haar werkzaamheden op school te combineren met de functie van regio-adviseur voor Kluitman Educatief.

Als adviseur van Actief Leren Lezen verzorg je introducties en inscholingen op momenten die voor jou passend zijn. Het aantal werkuren is flexibel en wordt in overleg vastgesteld.

Heb je ruimte in jouw schoolweek om deze uitdaging aan te gaan?

Neem dan een kort filmpje op waarin je jezelf op je eigen manier aan ons voorstelt, vertelt waarom jij geschikt bent voor deze functie en uitlegt wat jij zo mooi vindt aan het werken met Actief Leren Lezen. Stuur dit filmpje naar ons op: info@actieflerenlezen.nl

Wij zijn heel benieuwd naar je video en je motivatie!

Gratis Zomer Doeboek van Actief Leren Lezen

Lisa van het team van Actief Leren Lezen heeft er hard aan gewerkt en we zijn met z’n allen heel trots op het resultaat: Het allereerste Actief Leren Lezen zomerboekje! De zomerboekjes zijn verstuurd naar alle scholen die werken met Actief Leren Lezen. Met dit zomerboekje kunnen kinderen ook in de zomervakantie met plezier en begrip oefenen met lezen.

Het zomerboekje staat vol met leuke leesopdrachten om kinderen in de zomervakantie te prikkelen om actief te blijven lezen. Denk aan een zomers recept, raadsels, een leesbingo, een woordzoeker, een poppenkastverhaal en nog veel meer. Verder staat er een prijsvraag in waarmee kinderen een mooi boek kunnen winnen en bieden we een zomer-leespakket aan voor een speciale prijs.

We wensen de kinderen veel plezier met dit mooie boekje. En we nemen het ouders of leerkrachten helemaal niet kwalijk als ze stiekem zin hebben om ook in het boekje te puzzelen. Dat hebben wij namelijk zelf ook! 🙂

Over Actief Leren Lezen

Actief Leren Lezen ® is een nieuwe methode voor technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat voor leerlingen van groep drie.

De methode is ontwikkeld door leerkrachten, die merkten dat ondanks hun inzet de resultaten van het leesonderwijs niet goed genoeg waren.

De kracht van de methode is eenvoud: wat hebben leerlingen écht nodig om te leren lezen? Dat biedt Actief Leren Lezen ®, niets meer en niets minder.

Bekijk onze website of bestel een zichtzending van Actief Leren Lezen.

Like ons op Facebook

Bekijk de website van Actief Leren Lezen

Instagram

Email

Doorsturen
Vond je deze mail interessant?
Stuur hem dan door naar een collega of belangstellende.Privacy
Je e-mail adres is veilig bij Actief Leren Lezen.
We verkopen het niet door en lenen het niet uit.Actief Leren Lezen
Actief Leren Lezen is de methode voor technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat voor leerlingen uit groep 3 van Kluitman Educatief.

Contact
Je kunt contact met iemand van Actief Leren Lezen opnemen door een een mail te sturen:
info@actieflerenlezen.nl

Website
actieflerenlezen.nl
kluitmanacademie.nl

Like ons
op Facebook of volg ons op Instagram.

Je krijgt deze mail omdat je in het verleden belangstelling hebt getoond voor Kluitman Educatief.
Je gegevens wijzigen of jezelf afmelden kan natuurlijk altijd.

Copyright © 2020 Actief Leren Lezen®, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp