Eerste pilots gestart!

Na een jaar lang voorbereiden is het eindelijk zover: We zijn begonnen met het uitrollen van de pilots. Het komend schooljaar onderwerpen we samen met acht pilot-scholen onze methode  aan een uitgebreide test. Zo kunnen we bekijken of alles precies zo uitwerkt als we dachten.

We gaan testen hoe de leerkrachten en leerlingen de methode vinden, we luisteren naar hun tips en – hopelijk- naar hun complimenten. Ook  testen we of kinderen er echt goed door leren lezen, spellen en begrijpend lezen en of ze een uitgebreide woordenschat krijgen. En.. of leerkrachten en leerlingen met evenveel plezier hebben met de methode als wij hadden met het maken ervan.

Twee weken geleden rolde het materiaal van de persen. Vorige week hebben we de leerkrachten verteld hoe ze met de methode konden werken.

Actief leren lezen - Het materiaal op de pilot-scholen

Deze foto is genomen op een school in Rotterdam, waar al het materiaal voor de leerkrachten was uitgestald om het te bekijken en bestuderen.

Tot nu toe zijn de leerkrachten razend enthousiast. Dit zijn een paar opmerkingen die we vorige week hoorden:

"Ik popel om weer les te gaan geven in groep 3”
“Hier hebben we jaren op gewacht”
“... En wat is hier goed over nagedacht!”

Met dit commentaar zijn we uiteraard heel blij!

Het is een goede start van wat we hopen dat een heel goed pilot-jaar gaat worden. Een jaar waarin de leerlingen van de pilot-scholen op een actieve manier goed en met plezier leren lezen met onze methode.