Actief Leren Lezen met juf Helen

Mijn naam is Helen Reichard en ik heb het geluk dat ik in mijn klas met Actief Leren Lezen mag werken. Wat een verademing om als leerkracht te merken dat de behoeften en ontwikkeling van de kinderen in je klas écht centraal staan. Wat afgezaagd kan klinken, maar niet altijd vanzelfsprekend is bij een lesmethode.

Dit schooljaar is mijn dertiende jaar dat ik voor de klas sta en ik heb vooral veel ervaring in de onder- en middenbouw. Momenteel ben ik leerkracht op een gloednieuwe school in Hoenderloo. Misschien wel de meest bijzondere school van Nederland, want ik ben dit schooljaar als enige leerkracht gestart met een combinatiegroep 1/2/3/6/7. Daar leer je creatief van lesgeven en Actief Leren Lezen is daar de perfecte methode voor.

Omdat ik in de praktijk ervaar hoe mooi de visie van Actief Leren Lezen aansluit bij de behoeften van elk individueel kind en met hoeveel plezier de kinderen in mijn klas leren lezen dankzij deze methode, deel ik graag mijn praktijkervaringen.

Ik hoop dat mijn columns je als leerkracht zullen inspireren en je laten inzien dat, hoewel de methode op het eerste oog misschien wat ‘kaal’ kan ogen, juist een zeer kleurrijke, fantasierijke en complete methode is.

Als je vragen hebt over het werken met Actief Leren Lezen in jouw groep, mag je me altijd mailen naar helen@actieflerenlezen.nl. Ook ben ik elke dinsdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 15.00 op 0180-319298.